روز چهاردهم آبان مصادف با تصویب آئین‌نامه شورای فرهنگ عمومی، به نام روز «فرهنگ عمومی» نامگذاری شده است

ID : 3831465

روز چهاردهم آبان مصادف با تصویب آئین‌نامه شورای فرهنگ عمومی، به نام روز «فرهنگ عمومی» نامگذاری شده است


چهاردهم آبان ماه با نام «روز فرهنگ عمومی» شناخته می‌شود. این نامگذاری که قدمتی در حدود یک دهه دارد و از سال ۱۳۸۷ رسمیت پیدا کرد، اتفاقاً از سوی شورایی با همین نام یعنی شورای فرهنگ عمومی صورت گرفت؛چراکه شورای فرهنگ عمومی مسئولیت نامگذاری روزهای خاص را در تقویم رسمی کشور بر عهده دارد و مصوبات این شورا، پس از طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی می‌شود.

در چهارصد و شصت و ششمین جلسه این شورا، روز چهاردهم آبان که مصادف با تصویب آئین‌نامه شورای فرهنگ عمومی است، به نام روز «فرهنگ عمومی» تعیین گردید.

فرهنگ عمومی را می‌توان راهنمای اعمال انسان‌ها و معرف جهان بینی‌های آنها در زندگی دانست. فرهنگ تعیین‌کننده چگونگی تفکر و احساس اعضای جامعه است. در این بین فرهنگ عمومی به معنای فرهنگ غالب و گسترده‌ای است که در میان عموم جامعه رواج و رسوخ دارد و حوزه‌ای از عقاید،‌ ارزش‌ها، جلوه‌های احساسی و هنجارهاست که اجبار اجتماعی غیر رسمی از آن حمایت می‌کند و فراتر از گروه‌ها و اقشار خاص در کلیت جامعه مورد قبول است.

با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و ضرورت انقلاب فرهنگی، براساس فرمان حضرت امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۳، شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت. این شورا وظیفه خطیر ساماندهی به وضعیت دانشگاه‌ها را به عهده داشت.

 پس از آن موضوع رسیدگی به وضعیت فرهنگی جامعه در آن شورا مطرح و بر اساس نظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ریاست وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبنی بر توجه به فرهنگ عمومی مردم، پیشنهاد تشکیل شورای فرهنگ عمومی مطرح شد.بر این اساس، در سال ۱۳۶۴، به منظور تعیین اهداف، سیاست‌گذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور، شورای فرهنگ عمومی با وظایف مشخص شکل گرفت و به صورت رسمی از سال ۱۳۶۵ آغاز به کار کرد.

شورای فرهنگ عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه وزارت فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی فعالیت دارد.

 براساس آیین‌نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا دارای ۳۳ عضو است و هر دو هفته یک بار، به صورت مستمر تشکیل جلسه می‌دهد.

شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۶۴ با نظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (رئیس جمهور وقت) و به منظور تعیین اهداف، سیاست‌گذاری و هدایت فرهنگ عمومی کشور تأسیس شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رییس شورا،دبیر شورای­عالی انقلاب فرهنگی، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، وزرای اطلاعات کشور، علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش و جوانان  و آموزش و پرورش یا معاونان آنها، رییس یا نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی یا معاون مربوط، رییس یا معاون سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی مقاومت بسیج مستضعفان،رییس سازمان تبلیغات اسلامی،رییس یا معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، نماینده تام ‌الاختیار مرکز رسیدگی به امور مساجد، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌‌ها یا معاون مربوط،یک نفر از شخصیت ‌های معتبر حوزة علمیه قم که آشنا به مسایل فرهنگ عمومی باشد به پیشنهاد شورای مدیریت حوزه علمیه قم و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و سه نفر از شخصیت‌های معتبر فرهنگی و هنری به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی بخشی از اعضای شورای فرهنگ عمومی هستند.

همچنین در استان­ ها نماینده ولی­ فقیه در استان و امام جمعه مرکز استان به عنوان رییس شورا، استاندار نایب رییس شورا و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر آن هستند. در شهرستان­‌ها نیز امام جمعه رییس، فرماندار نایب رییس و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیر شورای فرهنگ عمومی است.

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.